Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kuchnia litewska: Kiszka ziemniaczana z boczkiem"
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 10
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 212
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 10
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 212
Składniki
Przepis przysłała Marta Sztabińska z Grajewa
Boczek pokrój w małą kostkę. Przesmaż na patelni, osącz z tłuszczu. Ziemniaki obierz, umyj, zetrzyj na tarce. Dodaj mąkę i boczek, oprósz solą i pieprzem, wymieszaj.
Masą napełnij umyte jelita, zostawiając na końcach wolne miejsce. Ściśle zwiąż bawełnianą nicią. Napełnione flaki ułóż na blaszce, ponakłuwaj igłą po całej długości, żeby powietrze podczas pieczenia mogło uciekać, a kiszka nie popękała.
Piecz godzinę w temp. 180°C. Kiszkę podawaj ze szklanką mleka.
Czas przygotowania 90 min, ilość porcji 10, cena za porcję 2 złŹródło: Chwila dla Ciebie