Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyyyyszne, szybkie i łatwe:)
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27477
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 167
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 192
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1214
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27477
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 167
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 192
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1214
Składniki
Obrać mięso z całego kurczaka tj. mięsko ze skrzydeł, piersi, nóżek + skóra .Aby otrzymać 1kg mięsa kurczaczek powinien mieć ok 1,2 kg. Mięsko zmielić w maszynce. Pieczarki umyć ,obrać i pokroić w cieńsze plastry. Podsmażyć na suchej patelni. Pieczarki przełożyć na talerzyk. Cebulkę obrać pokroić i również podsmażyć na suchej patelni -na której wcześniej podsmażały się pieczarki.
Do miski z mięskiem z kurczaka dodajemy kolejno pieczarki , cebulkę , śmietankę i jaja oraz przyprawy. Wszystko dokładnie wymieszać.
Masę przełożyć do aluminiowych foremek (zazwyczaj masy starcza na 3 szt). Foremki wstawić do kąpieli wodnej tj, do dużej brytfanny wlać wodę tyle aby aluminiowe foremki były zanurzone do połowy. Piec w 175 st do zrumienienia się skórki ok 1h. zależy kto jaki ma piekarnik.
Pasztet pozostawić do ostygnięcia ale na ciepło smakuje równie wybornie jak na zimno.