Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Mieszczański przysmak schabowy"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 10076
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 248
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 10076
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 248
Składniki
W garnku zagotuj 2 litry posolonej wody. Dodaj ziarenka ziela angielskiego oraz pieprzu. Włóż schab. Poczekaj, aż woda znowu zawrze, zmniejsz płomień i gotuj jeszcze ok. 2 godz. i 30 minut.
Musztardę wymieszaj z jajkami, cukrem i tartą bułką. Dodaj igiełki rozmarynu. Mięso wyjmij, dobrze osusz. Ułóż w brytfance. Posmaruj pastą. Piecz ok. 20 minut w 200°C. Podawaj z kapustą i jabłkami.Źródło: Naj