Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Miodowa szynka"
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 45
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 89
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 274
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 45
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 89
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 274
Składniki
Miód, ocet balsamiczny i sok z cytryny wymieszaj. Dodaj pieprz, majeranek i szczyptę soli, połącz.
Szynkę umyj, osusz, posmaruj ze wszystkich stron marynatą. Ułóż w misce, przykryj, wstaw na 2-3 godziny do lodówki.
Piekarnik rozgrzej do temp. 190°C. Szynkę ułóż w lekko natłuszczonym naczyniu żaroodpornym, polej resztą marynaty. Piecz godzinę, często polewając mięso wytwarzającym się sosem.
Tuż przed włożeniem szynki do piekarnika natnij ją ostrym nożem w kilku miejscach i wetknij w dziurki suszone śliwki i morele (owoce wcześniej sparz). Tak przygotowane mięso zwiąż nicią kuchenną.Źródło: Chwila dla Ciebie