Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pasztet alzacki zatopiony w auszpiku"
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 60
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 190
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 171
Orzeźwiająca lemoniada cytrynowa z syropem miętowym. Doskonała na upalne dni....
Odsłon: 46
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 70
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 60
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 190
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 171
Orzeźwiająca lemoniada cytrynowa z syropem miętowym. Doskonała na upalne dni....
Odsłon: 46
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 70
Składniki
Do kamiennego garnka włóż mięso. Cebule obierz, potnij w plasterki, zeszklij na łyżce masła, dołóż do mięsa. Dodaj po szczypcie pieprzu białego i kajeńskiego, gałki, imbiru i cynamonu. Wsyp goździki i listki laurowe. Wlej wino, przykryj, odstaw na 2 dni.
Po tym czasie wyjmij mięso, trzykrotnie zmiel. Marynatę zachowaj. Masę wymieszaj z jajkami i przypraw. Formę posmaruj resztą masła, oprósz bułką tartą. Przełóż do niej masę pasztetową. Piecz ok. 60 min w 180 st. (po wystudzeniu możesz pasztet zamrozić w foremce). Żelatynę namocz. Marynatę gotuj, aż odparuje 1/2 płynu. Rozpuść w niej żelatynę. Wystudź. Gdy galaretka zacznie tężeć, zalej nią rozmrożony pasztet. Pozostaw na noc w lodówce.Źródło: Tina