Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pasztet jajeczny"
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 86
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 111
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 107
Lekki i orzeźwiający sorbet truskawkowy stanie się twoim ulubionym deserem i...
Odsłon: 853
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 352
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 86
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 111
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 107
Lekki i orzeźwiający sorbet truskawkowy stanie się twoim ulubionym deserem i...
Odsłon: 853
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 352
Składniki
Bułkę pokrusz, włóż do miseczki. Wsyp płatki owsiane i zalej mlekiem. Odstaw na 20 minut, by namiękły. 10 jajek ugotuj na twardo, ostudź, obierz.
Cebulę obierz, drobno pokrój i podsmaż na maśle. Do miski włóż podsmażoną cebulę oraz namoczoną bułkę z płatkami owsianymi. Wymieszaj i rozdrobnij palcami, by powstała gładka masa. Dodaj posiekane jajka, wlej oliwę, wsyp drobno pokrojony szczypiorek, wbij dwa surowe jajka. Przypraw masę solą oraz pieprzem.
Podłużną foremkę wyłóż papierem do pieczenia. Włóż masę, wyrównaj wierzch pasztetu. Piecz ok. 20 minut w temp. 180°C. Udekoruj, podawaj na zimno albo na gorąco z pieczywem, zieloną sałatą, pomidorami.Źródło: Takie jest życie