Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pasztet selerowy"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 724
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 143
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 83
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 606
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 724
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 143
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 83
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 606
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Składniki
Obierz selery oraz cebulę. Oba zetrzyj na tarce jarzynowej o drobnych oczkach. W rondelku rozpuść margarynę, przełóż warzywa i duś 5 minut. Odstaw, by ostygły. Zmiksuj.
Wbij żółtka, wsyp otręby. Białka ubij na sztywno, połącz z masą. Przypraw solą, pieprzem, gałką muszkatołową.
Formę posmaruj tłuszczem, posyp otrębami. Włóż masę warzywną, udekoruj orzechami. Piecz 60 minut w temperaturze 160°C.
Porcje 6 Przygot. 90 min Cena 0,60 zł Kalorie 290 kcalŹródło: Takie jest życie