Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pasztet w cieście"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 7171
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 160
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 350
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 7171
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 160
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 350
Składniki
Bakłażany umyj, osusz, a następnie pokrój je na plasterki o grubości około 1 cm. Posól, skrop sokiem z cytryny.
Gdy plastry bakłażana puszczą sok, opłucz je i osusz. Czosnek drobno posiekaj, wymieszaj z 2 łyżkami oleju.
Cukinię umyj, pokrój w plastry, skrop sokiem z cytryny. Plastry obu warzyw posmaruj olejem z czosnkiem i przyprawami.
Warzywa grilluj 3-4 min z każdej strony (lub usmaż na patelni grillowej). Podaj od razu, posypane pestkami słonecznika.Źródło: Świat kobiety