Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pasztet w pieprzu ze świeżymi ziołami"
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20670
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 51
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5190
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 55
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20670
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 51
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5190
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 55
Składniki
Mięso umyj, ugotuj w małej ilości wody. Zmiel je z podsmażoną wątróbką dwukrotnie. Dodaj żółtka. Dopraw solą, pieprzem i gałką. Dodaj kajzerki namoczone w wodzie, w której gotowało się mięso.
Pozostały wywar wlej do masy i wymieszaj. Białka ubij na sztywną pianę, dodaj do mięsa i wymieszaj. Wyłóż mięso do wysypanej tartą bułką keksówki. Posyp je tartą bułką. Piecz w temperaturze 180 st. C około godziny.
Obsyp kolorowym pieprzem i piecz jeszcze 15 minut. Udekoruj ziołami.
RADA: Pasztet podawaj z domową ćwikłą i żurawiną.Źródło: Olivia