Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pasztet wiejski z soczewicy"
Pyszne placki z kiszonej kapusty idealne do gulaszu, lub z kleksem śmietany i...
Odsłon: 5222
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 4993
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 55
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 226
Pyszne placki z kiszonej kapusty idealne do gulaszu, lub z kleksem śmietany i...
Odsłon: 5222
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 4993
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 55
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 226
Składniki
Mięso i słoninę podsmaż, wlej bulion i gotuj na wolnym ogniu przez 10 minut. Pieczarki usmaż na oliwie. Włóż do mięsa i chwilę podduś. Następnie wymieszaj z 2 łyżkami bułki tartej i odstaw.
Ugotowaną soczewicę, grzyby i mięso dwa razy przepuść przez maszynkę do mięsa, wymieszaj z jajkami, przypraw gałką, cząbrem, majerankiem, solą i pieprzem.
Formę żaroodporną wysmaruj tłuszczem i obsyp bułką tartą. Formę napełnij przygotowaną masą. Piecz około godziny w temperaturze 200° C. Podawaj na zimno lub gorąco z pikantnymi sosami.Źródło: Na żywo