Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pasztet z wieprzowego mięsa i warzyw. Polecam.
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 103
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 65
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 209
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 103
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 65
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 209
Składniki
Wymyte mięsa i warzywa gotujemy do miękkości, studzimy. Ostudzone mięsa i warzywa mielimy przez sitko 3 mm. dodajemy bułkę tartą i suche przyprawy, próbujemy smak, w razie potrzeby doprawiamy. Dodajemy 2 żółtka a z białek ubijamy pianę. Ubitą pianę dodajemy do farszu, dodajemy pokrojone w kostkę suszone pomidory i natkę pietruszki, delikatnie jeszcze raz wyrabiamy. Wyrobionym farszem napełniamy natłuszczoną foremkę, równamy. Pieczemy 40 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza. Upieczony pasztet studzimy, ostudzony wstawiamy na kilka godzin do lodówki. Po kilku godzinach wyjmujemy pasztet z formy i możemy kroić w plastry i konsumować z pieczywem. Smacznego!!!