Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pasztet z cielęciny"
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 243
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 43
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 29
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 71
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 75
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 243
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 43
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 29
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 71
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 75
Składniki
Cielęcinę, podgardle, warzywa, grzybki, przyprawy zalej wodą, gotuj na małym ogniu. Po koniec włóż słoninę i gotuj jeszcze 30 minut. Posól. Wyjmij i obierz mięso. Pokrój i sparz wrzątkiem wątrobę.
Mięso, warzywa i bułkę zmiel. Wbij jajka, przypraw, wymieszaj. Formę keksówkę posmaruj tłuszczem, posyp bułką tartą. Na dnie ułóż plasterki słoniny, włóż połowę masy, kawałki papryki, nakryj masą. Piecz godzinę w temp. 150°C.
Czas: około 4 godzinyŹródło: Dobry Tydzień