Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zachęcam do wypróbowania przepisu, bo to, co wyszło, jest tak pyszne, że nie sposób tego opisać ???? Pasztet jest wegański, ale mięsożercy przynajmniej raz w życiu powinni spróbować przygotować pasztet z fasoli a zaręczam, że częściej będą wracać do niego, niż do zwykłego pasztetu mięsnego. Przygotowany przez mnie pasztet świetnie się smaruje, jest bardzo dobrze przyprawiony, aromatyczny i wpisuje się w dietę zimową.
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 109
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1916
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2716
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 716
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 109
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1916
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2716
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 716
Składniki
Cebulę kroimy w pióra, podsmażamy na oleju rzepakowym z przyprawami: ziele angielskie, liść laurowy, jałowiec. Fasolę odsączamy z zalewy lub odcedzamy z gotowania, przekładamy do miski, blendujemy z podsmażoną cebulą (przyprawy wyjmujemy przed blendowaniem), tahini, płatkami owsianymi i przyprawami (pieprz ziołowy, papryka wędzona, ostra, majeranek, cząber, sól). Po zblendowaniu dodajemy żurawinę, mieszamy. Przygotowaną masę przekładamy do foremki, układamy na wierzchu oliwki (u mnie akurat na połówce pasztetu), pieczemy ok. 30 minut w 200st. Zostawiamy do ostygnięcia. Smacznego