Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pasztet z kaczki"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 7809
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 173
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 388
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 7809
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 173
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 388
Składniki
Filety opłucz i osusz, wątróbkę oczyść z błon.
Zanurz w marynacie wykonanej z porto, winiaku oraz soku z pomarańczy i otartej z niej skórki.
Wstaw mięso na noc do lodówki. Następnego dnia zmiksuj je z większą częścią słoniny (ok. 2/3), jajkiem i masłem. Dopraw całość solą i pieprzem.
Formę pasztetową wyłóż resztą słoniny, pokrojoną w cienkie plasterki i wypełnij masą z kaczki.
Wstaw potrawę do piekarnika rozgrzanego do 200°C. Piecz około 70-80 minut. Podawaj z żurawiną.
Czas: 120 min. 1 porcja = 350 kcal.Źródło: Kurier TV