Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pasztet z kaszą i warzywami"
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 603
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 132
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1754
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 251
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 119
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 603
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 132
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1754
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 251
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 119
Składniki
Kaszę jaglaną przepłucz wrzątkiem (by straciła goryczkę). Przełóż do garnuszka i zalej szklanką wrzątku. Gotuj na małym ogniu, pod przykryciem, przez ok. 10 minut, aż kasza wchłonie całą wodę. Wystudź. Soczewicę ugotuj podobnie jak kaszę jaglaną – na szklankę soczewicy są potrzebne dwie szklanki wody. Wystudź. Marchewkę umyj, obierz i zetrzyj na tarce.
Cebulę drobno posiekaj. Na patelni rozgrzej olej. Wrzuć cebulę i zeszklij. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek i marchewkę, podsmaż przez kilka minut. W garnku wymieszaj: kaszę jaglaną, soczewicę, marchewkę z cebulą, czosnek, jajka i mąkę ziemniaczaną. Całość zmiksuj i dopraw do smaku przyprawami.
Foremkę keksową wyłóż papierem do pieczenia. Przełóż do niej masę. Wyrównaj i wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz w temp. 180 °C przez ok. 40 minut. Po wyjęciu posyp posiekanymi ziołami.Źródło: Na żywo