Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 88
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 177
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 206
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 399
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 66
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 88
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 177
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 206
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 399
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 66
Składniki
Kurczaka ugotować z warzywami. Mięso oddzielić od kości. Przepuścić dwa razy przez maszynkę - razem z warzywami, wątróbką, boczkiem, odciśniętą bułką i pietruszką.
Wbić jajka. Dodać przyprawy. Wymieszać. Dolać rosołu z gotowania kurczaka - tyle, by masa nie była za sucha, w przeciwnym razie pasztet będzie się rozpadał. Dno foremki wyłożyć plastrami boczku, nałożyć masę pasztetową, na wierzchu ułożyć plastry boczku. Piec przez ok. 40 minut w temp. 180 st. C.
Podawać z chrzanem. Świeży tarty chrzan (choć może być ze słoiczka) połączyć z posiekanym jajkiem na twardo, śmietaną i majonezem. Przyprawić solą i pieprzem do smaku.