Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pasztet z pieczarkami i serem"
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27490
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 174
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 198
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1241
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27490
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 174
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 198
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1241
Składniki
Pieczarki pokrój na plasterki, podduś na oleju. Dodaj łyżkę masła, podsmaż. Ostudź. Szpinak podduś na maśle na osobnej patelni. Przypraw. Zetrzyj 2 łyżki sera, resztę pokrój w kostkę. Szynkę pokrój w kostkę. Czosnek przeciśnij przez praskę.
Mielone mięso dobrze wyrób z pieczarkami, szpinakiem, startym i pokrojonym serem, szynką, bułką tartą i jajkiem. Wlej wino, wymieszaj, przypraw. Formę keksową wyłóż papierem do pieczenia. Napełnij mięsną masą. Piecz godzinę w temp. 190°C. Kwadrans przed końcem pasztet przykryj folią aluminiową, jeżeli zacznie się spiekać.Źródło: Chwila dla Ciebie