Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pasztet z podrobów ze śliwkami"
Piernik jest nierozerwalnie związany z kuchnią polską, jednak historia miodow...
Odsłon: 122
Przepis dnia
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 227
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 482
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 433
Piernik jest nierozerwalnie związany z kuchnią polską, jednak historia miodow...
Odsłon: 122
Przepis dnia
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 227
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 482
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 433
Składniki
Rodzinna receptura, która mnie nigdy nie zawiodła. Przepis przysłała Grażyna Lubaszewska z Wałcza
Warzywa oczyść. Kurczaka i żołądki umyj. Włóż do garnka, dodaj warzywa, zalej wodą, przypraw. Gotuj do miękkości. 15 minut przed końcem gotowania dodaj oczyszczone wątróbki.
Mięsa i warzywa odcedź. Kurczaka oddziel od kości. Mięsa i warzywa zmiel. Dodaj jajka i bułkę tartą, dobrze wyrób. Przypraw.
Wsyp suszone śliwki (lub żurawinę), wymieszaj. Masą napełnij wyłożoną papierem do pieczenia formę (najlepiej na babę). Piecz 45 min w 200°C.
<strong>Czas przygotowania: 95 min, ilość porcji: 12, cena za porcję: 2,20 zł</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie