Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pasztet z pomidorami"
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 88
Doskonałe kotlety mielone z szynki wieprzowej. Mięso jest odpowiednio delikat...
Odsłon: 21
Młoda kapustę można potraktować jak sałatę. Dzisiaj proponuję surówkę w sosie...
Odsłon: 58
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 88
Doskonałe kotlety mielone z szynki wieprzowej. Mięso jest odpowiednio delikat...
Odsłon: 21
Młoda kapustę można potraktować jak sałatę. Dzisiaj proponuję surówkę w sosie...
Odsłon: 58
Składniki
Mieszane mięsa i boczek pokrój, zalej wrzącą wodą i ugotuj do miękkości z dodatkiem kilku ziaren pieprzu i ziela angielskiego, 2 liści laurowych oraz oczyszczonej włoszczyzny i cebul. Wyjmij, przestudź.
Do wywaru włóż wątróbkę, gotuj 10 minut. Wyjmij. W wywarze namocz kajzerki, odciśnij. Wszystkie mięsa zmiel dwukrotnie razem z kajzerkami. Dodaj żółtka i kilka posiekanych pomidorów. Dopraw solą, pieprzem, gałką, imbirem i tymiankiem. Połącz z pianą z białek.
Piekarnik nagrzej do temp. 200 st. Masę przełóż do podłużnej wyłożonej pergaminem formy, napełniając ją do 2/3 wysokości. Piecz około 40 minut.
12 porcji, czas ok. 90 min; porcja – 490 kcal, cena 2,90 złŹródło: Świat kobiety