Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pasztet ze szczupaka z serca Mazowsza"
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 108
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 39
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 422
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 108
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 39
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 422
Składniki
Bułkę namocz. Cebule obierz, pokrój na kawałki, zeszklij na maśle. Rybę wyfiletuj, zmiel trzykrotnie z odciśniętą bułką, jajkami na twardo i cebulą. Masę wymieszaj z surowymi jajkami oraz kaszką. Przypraw do smaku solą, białym pieprzem oraz sporą szczyptą mielonych goździków.
Foremkę posmaruj masłem. Oprósz kaszką, napełnij przygotowaną masą rybną. Foremkę ustaw w większym naczyniu wypełnionym wodą. Pasztet piecz w kąpieli wodnej ok. 75 minut w temperaturze. 180oC. Wystudź. Wyjmij.
Żelatynę przygotuj według przepisu. Foremkę umyj. Ponownie umieść w niej pasztet. Zalej galaretką. Schłodź. Udekoruj, np. piklami i sałatą.Źródło: Naj