Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna i zdrowa alternatywa dla sklepowych wędlin, prosta i smaczna pieczeń nie tylko na święta.
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 50
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 249
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 50
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 249
Składniki
Cebulę obierz i pokrój w drobną kostkę, podsmaż na maśle klarowanym.
Do miski przełóż mięso mielone, dodaj jajka, podsmażoną cebulę, dwie łyżki bułki tartej, pietruszkę oraz sól, pieprz i przyprawy do smaku. Wymieszaj.
Keksówki posmaruj masłem i posyp bułką tartą, przełóż masę mięsną, wyrównaj i posyp bułką tartą.
Pieczeń piec około godziny w temperaturze 180 st do zrumienienia. Gotową pieczeń można serwować na ciepło do obiadu lub na zimno do kanapek.