Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakowita pieczeń wieprzowa, idealna do kanapek. Ja użyłam mięsa peklowanego, jeżeli ktoś nie używa peklosoli to w zamian soli mięso po zmieleniu w tej samej dawce (gramaturze soli) soli co peklosól.
maszynka do mielenia mięsa, miska, foremka do keksu,
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 83
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 162
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 188
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 327
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 59
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 83
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 162
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 188
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 327
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 59
Składniki
Mięsa kroimy w kostkę 3x3 cm i peklujemy 48 godzin, jeżeli robimy na zwykłej soli to nie peklujemy. Następnie mielimy na sitku fi 5 mm. Dodajemy wodę, przyprawy i wyrabiamy do kleistości.
Napełniamy formę wyłożoną papierem do pieczenia, posypujemy wcześniej przygotowaną posypką i pieczemy w temperaturze 110 stopni Celsjusza około 2 godziny do uzyskania w środku 68 stopni Celsjusza.
Po upieczeniu studzimy i ostudzoną umieszczamy w lodówce na kilka godzin. Po tym czasie możemy kroić w plastry do kanapek ale możemy również zaraz po upieczeniu podawać na gorąco z sosem. Smacznego !!!