Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pieczeń ze schabu z gruszkami"
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 38
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 129
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 121
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 117
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 38
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 129
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 121
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 117
Składniki
Mięso umyć, osuszyć. Ostrym nożem wykonać z wierzchu poprzeczne nacięcia.
Wymieszać olej z kolendrą, kminkiem, dużą szczyptą soli i pieprzem. Natrzeć dokładnie mięso, odstawić do lodówki na 30 min.
Schab ułożyć w brytfance, podlać bulionem, wstawić do piekarnika nagrzanego do 175°C. Piec ok. 90 min. Na 25 minut przed końcem pieczenia podnieść temp. do 200°C.
Cebule oczyścić, pokroić w krążki. Gruszki umyć, pokroić w ćwiartki, usunąć gniazda nasienne. Na patelni rozgrzać masło. Zeszklić cebulę, dodać gruszki i imbir.
Chwilę smażyć, dodać miód, wymieszać. Doprawić solą i pieprzem. Podawać z plastrami pieczeni, posypać szczypiorem.
ok. 100 minut plus marynowanieŹródło: Twoje Imperium