Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Biała kiełbasa to jedno z tradycyjnych wielkanocnych dań na wschodzie.
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 194
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 156
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 17
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 194
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 156
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 17
Składniki
Kiełbasę ułożyć w nasmarowanej tłuszczem formie żaroodpornej, z wierzchu posmarować olejem. Wstawić do wcześniej nagrzanego piekarnika i piec około 25 minut w temperaturze 200°C
W połowie czasu pieczenia podlać piwem karmelowym, dodać listek laurowy, ziarenka pieprzu i ziela angielskiego.
2. Przygotować ćwikłę: chrzan przełożyć do miseczki, dodać buraczki. Wymieszać. Dobrze przyprawić solą, cukrem i sokiem z cytryny. Odstawić, aby smaki się "przegryzły"
3. Gotową kiełbasę przełożyć na ogrzany półmisek. Udekorować pomidorkami koktajlowymi oraz bukiecikami świeżych ziół. Podać z dodatkiem sosów: ćwikły, ketchupu i musztardy
Obok w bulionówce można ustawić żurek lub zupę chrzanową do picia. Podać kilka rodzajów świeżego pieczywa
Dobrym dodatkiem będą też grzybki marynowane i rozmaite pikle (np. ogórki konserwowe, papryka , złote i srebrne cebulki, minikukurydza)