Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna mielonka na kanapki lub na obiad.
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 748
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 162
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 88
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 609
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 135
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 748
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 162
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 88
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 609
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 135
Składniki
Mięso mielone dokładnie wymieszać z przyprawami, jajkiem i bułką tartą. Na koniec dodać pokrojoną w drobną kostkę paprykę. Całość przełożyć do wyłożonej papierem do pieczenia blaszki (np. od chleba). Mięso dobrze ugnieść i przykryć folią aluminiową. Piec ok. 1 godz. w temp. 185 stopni C., przy czym na ok 10-15 min. przed końcem pieczenia zdjąć folię z góry.