Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pieczona szynka w marynacie cebulowej"
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 41
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 365
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 89
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 41
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 365
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 89
Składniki
Marynata: cebule obierz i zetrzyj na tarce o drobnych oczkach albo posiekaj jak najdrobniej. Dodaj do nich 3 łyżki oleju oraz przyprawę uniwersalną, paprykę mieloną, pokruszony na pył majeranek, pieprz. Spróbuj i jeśli trzeba, dosyp trochę soli. Starannie wymieszaj.
Szynkę umyj, dobrze osusz. Natrzyj ją mocno marynatą ze wszystkich stron. Odstaw pod przykryciem co najmniej na 2 godziny w chłodne miejsce.
Po tym czasie ułóż mięso w naczyniu żaroodpornym. Polej resztą marynaty, skrop łyżką oleju. Piecz około 1,5 godziny w temperaturze 180°C, co jakiś czas polewając powstałym w czasie pieczenia sosem.Źródło: Chwila dla Ciebie