Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 116
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1973
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2722
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 717
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 116
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1973
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2722
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 717
Składniki
Mięso myję i osuszam na papierowym ręczniku. Nacinam wzdłuż w trzech miejscach na głębokość ok. 5-6 cm. Wszystkie na bejcę starannie mieszam. Nacieram nią dokładnie mięso (również w nacięciach). Przykrywam folią i odstawiam do lodówki na min. 4 godz.
Pomidorki suszone i oliwki osączam z zalewy, kroję na mniejsze kawałki i mieszam ze sobą. Napełniam tym na- cięcia w mięsie i ciasno związuję schab nicią kuchenną.
Tak przygotowane mięso wkładam do rękawa do pieczenia i umieszczam w brytfannie. Piekę 90 min w 180 st. 10 min przed końcem pieczenia rozchylam rękaw, by mięso zrumieniło się. Podaję np. z ziemniakami i surówką.
Porcja zawiera ok. 320 kcal. : ok. 110 min + marynowanie. Porcja kosztuje ok. 3 zł.Źródło: Tina