Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierś pieczona z indyka to świetna propozycja na obiad, lub jako wędlina do kanapek. Pierś jest bardzo soczysta i aromatyczna.
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 50
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 238
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 50
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 238
Składniki
W misce wymieszaj wszystkie przyprawy, dodaj olej, miód, musztardę i sok z cytryny.
Opłukaną i osuszoną ręcznikiem papierowym pierś natrzyj przygotowaną marynatą. Wstaw do lodówki najlepiej na całą noc.
Pierś pieczemy w rękawie do pieczenia około godziny w temperaturze 180 st. lub we frytkownicy beztłuszczowej około 45 minut w temperaturze 180 st.
Pierś pieczona w piekarniku lub frytkownicy jest tak samo soczysta i mięciutka. Idealna na ciepło do obiadu lub jako wędlina na kanapki. Polecam.