Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Prażonki z wędlinami"
Bo geniusz tkwi w prostocie. Pyszny, orzeźwiający i kolorowy deser, który zas...
Odsłon: 42
Babeczki są proste w przygotowaniu, ale bardzo smaczne i aromatyczne –z dodat...
Odsłon: 32
Tym razem 2 chlebki, każdy o wadze 90 g po upieczeniu z kilograma mąki miesza...
Odsłon: 472
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 321
Bo geniusz tkwi w prostocie. Pyszny, orzeźwiający i kolorowy deser, który zas...
Odsłon: 42
Babeczki są proste w przygotowaniu, ale bardzo smaczne i aromatyczne –z dodat...
Odsłon: 32
Tym razem 2 chlebki, każdy o wadze 90 g po upieczeniu z kilograma mąki miesza...
Odsłon: 472
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 321
Składniki
Przepis przysłała Paulina Jakubczak z Zawiercia.
Ziemniaki obierz, umyj, pokrój na grubsze plasterki. Kiełbasę pokrój na grubsze plasterki, boczek w paski. Cebule obierz, pokrój w półplasterki.
Dno garnka (najlepiej żeliwnego) posmaruj smalcem. Ułóż warstwę ziemniaków i cebuli, posyp solą i pieprzem. Ułóż kiełbasę, boczek, ziemniaki i cebulę, przypraw. I tak do wyczerpania składników, co jakiś czas ugniataj. Szczelnie przykryj liśćmi kapusty lub folią aluminiową. Piecz ok. godziny w 180°C.Źródło: Chwila dla Ciebie