Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Rolada schabowa z pieczarkami"
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 105
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 151
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 34
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 134
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 105
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 151
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 34
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 134
Składniki
Schab umyć, osuszyć. Rozciąć mięso tak, aby uzyskać duży płat. Rozbić lekko tłuczkiem. Można też pokroić na plastry (by zrobić małe roladki). Mięso natrzeć roztartym z solą czosnkiem, tymiankiem i pieprzem. Schłodzić godzinę lodówce.
Pieczarki obrać, pokroić w plasterki, a potem kostkę lub zetrzeć na tarce. Cebulę posiekać, podsmażyć na maśle razem z grzybami. Wystudzić. Dodać tartą bułkę, ser i natkę. Przyprawić do smaku solą, świeżo zmielonym pieprzem i tymiankiem.
Mięso wyjąć. Rozłożyć na nim farsz pieczarkowy, na wierzch poukładać boczek pokrojony w paseczki. Zwinąć starannie w ciasną roladę, spiąć wykałaczkami. Podlać kilkoma łyżkami wody. Piec ok. 50 minut (180oC), polewając bulionem.Źródło: Twoje Imperium