Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Rolada schabowa z ziołami"
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 58
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 161
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 379
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 102
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 58
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 161
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 379
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 102
Składniki
Schab rozetnij tak, by powstał szeroki płat mięsa. Oprósz solą i pieprzem z obu stron. Lekko rozbij z jednej strony (wewnętrzna strona rolady), oprósz tymiankiem.
Czosnek obierz, posiekaj, wyrób z mieloną łopatką i jajkiem. Dodaj koperek i natkę. Przypraw. Masę rozsmaruj na schabie, zostawiając wolne brzegi. Zwiń, zwiąż.
Włóż do rękawa do pieczenia, wlej bulion, szczelnie zwiąż. Piecz godzinę w 180°C. Rękaw rozetnij. Mięso piecz 15-20 min na rumiano.
Czas przygotowania 100 min, ilość porcji 10, cena za porcję 2 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie