Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i delikatne roladki z serem i ogórkiem kiszonym
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 126
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 77
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 126
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 77
Składniki
Schab pokroić w plastry Rozbić dość cienko Położyć plaster sera na schab i ogórka kiszonego (ćwiertkę lub połówkę) Zwinąć w roladki i spiąć wykałaczkami lub obwiązać nitką Opruszyć czerwoną słodką papryką Podsmażyć na patelni ze wszystkich stron W garnku zagotować wodę dodać liśc laurowy, ziele angielskie, pieprz ziarnisty Wrzucić podsmażone roladki Gotować na wolnym ogniu ok 40 minut Sos zagęścić mąką pszenną Pogotować jeszcze 10 minut Dodać soli do smaku I Gotowe !