Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Roladki schabowe z gruszką i serem"
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 91
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1764
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2707
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 705
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 91
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1764
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2707
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 705
Składniki
40 min • Porcja ok. 205 kcal • Koszt porcji 3,40 zł • Przepis na 4 porcje
Schab dzielę na 4 kotlety, rozbijam. Zalewam mlekiem, posypuję pokrojoną cebulą i wstawiam na 2-3 godziny do lodówki.
Kotlety osuszam ręcznikiem, oprószam pieprzem. Na każdym rozkładam plasterki gruszki, posypuję pokruszonym serem pleśniowym (troszkę zostawiam do sosu) i rozdrobnionymi orzechami. Mięso zawijam ciasno w roladki – końce można spiąć wykałaczkami – i obtaczam w mące.
Roladki obsmażam w garnku na złoto na małej ilości oleju. Zalewam je gorącą wodą, dodaję kolorowy pieprz i odrobinę soli. Gotuję na małym ogniu 15-20 minut. Po tym czasie do sosu dodaję śmietankę i ser pleśniowy. Trzymam na ogniu, aż sos zgęstnieje. Przed podaniem posypuję natką.Źródło: Kobieta i życie