Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
alternatywa dla tradycyjnego kotleta schabowego :)
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 38
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 1991
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 38
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 1991
Składniki
schab umyć i lekko rozbić, posolić i popieprzyć. Każdy kotlet zawinąć w plaster szynki, związać nitką i obtoczyć w mące. Na patelni rozgrzać tłuszcz (u mnie było masło klarowane) i przyrumienić ze wszystkich stron. Polać winem i rosołem, dusić pod przykryciem ok 30 minut. Smacznego