Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Roladki schabowe z warzywami"
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 83
To pomysł na pyszne i proste do przygotowania danie, które każdemu zasmakuje....
Odsłon: 54
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 209
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 83
To pomysł na pyszne i proste do przygotowania danie, które każdemu zasmakuje....
Odsłon: 54
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 209
Składniki
Schab umyj, pokrój w plastry, rozbij tłuczkiem i natrzyj przyprawą.
Warzywa obierz, umyj i wrzuć (oprócz pora) do gotującej się osolonej wody. Po 10 minutach wyjmij je, poczekaj, aż ostygną i pokrój w drobną kostkę.
Na patelni roztop masło. Wrzuć warzywa, dodaj po- szatkowany por i duś całość pod przykryciem do czasu, aż będą miękkie. Dopraw je solą i pieprzem.
Tak przygotowany farsz rozłóż na mięsie, posyp startym serem i zawiń w ruloniki. Panieruj je w mące, roztrzepanym jajku i na koniec – w bułce tartej.
Usmaż roladki na rumiano i podawaj z surówką.
<strong>Agata Skiba z Łabędziowa</strong>
60 min ? Stopień trudności: średnie ? Kalorie: 370Źródło: Super TV