Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Roladki schabowe ze szpinakiem"
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 100
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 145
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 29
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 130
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 100
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 145
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 29
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 130
Składniki
Cebulę i czosnek drobno siekamy, podsmażamy na dwóch łyżkach rozgrzanego masła. Wrzucamy pokruszony szpinak, doprawiamy solą i pieprzem i kilka minut dusimy pod przykryciem. Zdejmujemy pokrywkę, nadmiar wody odparowujemy. Szpinak odstawiamy do ostygnięcia, mieszamy z pokruszonym białym serem.
Schab myjemy, osuszamy i rozbijamy na cienkie płaty. Na schab nakładamy żółty ser, smarujemy szpinakiem i zwijamy w rulon. Nacieramy solą, pieprzem, związujemy nitką.
Na patelni rozgrzewamy oliwę, na której obsmażamy mięso ze wszystkich stron na złoty kolor. Przekładamy do naczynia żaroodpornego wysmarowanego resztą masła i na kilka minut wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180oC.
Czas przygotowania 40 minut. Cena jednej porcji około 3,70 zł.Źródło: Rewia