Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Rurki ze schabu z suszonymi śliwkami"
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 4788
Bardzo smaczne naleśniki z serem, idealne na śniadanie. Z podanego przepisu w...
Odsłon: 49
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 4788
Bardzo smaczne naleśniki z serem, idealne na śniadanie. Z podanego przepisu w...
Odsłon: 49
Składniki
Wymieszaj olej z solą, pieprzem, papryką, czosnkiem oraz przyprawą do wieprzowiny i natrzyj umyty i osuszony schab. Obłóż posiekaną cebulą i czosnkiem. Odstaw na noc do lodówki. Następnie zdejmij z mięsa czosnek i cebulę, przełóż do brytfanki, zalej 1/3 szklanki wody i piecz około 2 godzin pod przykryciem w temp. 180°C.
2. Wystudzony schab pokrój na cieniutkie plasterki. W miseczce rozprowadź koncentrat buraczany z odrobiną wody, tak by powstał różowy płyn. Zanurz w tym pokrojony na plasterki schab. Gdy nabierze koloru, wyjmij z zalewy, zawiń ze śliwką, skrop octem balsamicznym.
Podawaj na świeżych liściach rukoli, posyp plasterkami owczego sera.
CZAS: około 2,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień