Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto na deser bez pieczenia. Przepis dostałam od koleżanki już wiele lat temu. Cieszy się dużą popularnością w mojej rodzinie. Moje córki je kochają.
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 54
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 88
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5949
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 90
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 54
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 88
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5949
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 90
Składniki
Zmoczonymi w wodzie ściereczkami obłożyć dwa płaty wafli, żeby można je zwinąć.
Resztę płatów wafli pokruszyć. Przełożyć do miski, dodać pokruszone herbatniki.
Margarynę, cukier i kakao rozpuścić w rondelku.
Dodać pokruszone wafle i herbatniki.
W międzyczasie rozpuścić galaretkę w pół szklanki wrzącej wody. Gorącą galaretkę wlać do rondelka ciągle mieszając.
Zdjąć z ognia. Dodać bakalie i wymieszać.
Pierwszy nawilżony płat wafli posmarować gorącą masą. Położyć drugi płat, wyłożyć i rozsmarować resztę masy.
Wzdłuż brzegu ułożyć obrane ze skórki banany. Zwinąć jak roladę. Wstawić do lodówki i schłodzić. Smacznego :)