Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli lubicie chude mięso, chrupkie warzywa i papryczki jalapeno, a przy tym nie macie ochoty kwitnąć długo nad garnkami, ta propozycja jest właśnie dla Was. Pełen witamin i aromatów gulasz na bazie schabu podany z drobną kaszą orkiszową i listkami świeżej mięty będzie rajem dla niejednego podniebienia.
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 118
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 139
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 843
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 169
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 93
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 560
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 118
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 139
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 843
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 169
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 93
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 560
Składniki
Schab umyć, osączyć ręcznikiem papierowym i pokroić w paseczki lub kostkę. W garnku rozgrzać olej, wrzucić mięso, obsmażyć na złoto. Lekko osolić, podlać wodą, garnek przykryć i dusić, aż będzie prawie miękkie, dodać świeżo zmielony pieprz i przyprawę do dań chińskich. W czasie, gdy dusi się schab, opłukać warzywa; marchew obrać i pokroić w plasterki, cukinię ze skórką w ćwierć plasterki, paprykę oczyścić z gniazda nasiennego i pokroić w średnią kostkę. Papryczki jalapeno osączyć na sicie lub ręczniku papierowym. Warzywa dorzucić do garnka, kiedy mięso będzie prawie miękkie: najpierw marchew i paprykę, dusić razem kilka minut. Potem cukinię i jalapeno. Dodać sos paprykowy lub passatę pomidorową i dusić jeszcze kilka minut. Doprawić do smaku. Warzywa powinny być chrupkie i jędrne, mięso miękkie i dobrze doprawione. Podawać z ugotowaną w osolonej wodzie kaszą orkiszową i listkami mięty.