Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Schab miodowo-orzechowy"
Ozorki wieprzowe to cenne źródło witamin szczególnie z grupy B, potas, fosfor...
Odsłon: 22
Pyszne i kruche ciasto z truskawkami z dodatkiem kruszonki poprostu poezja sm...
Odsłon: 1823
Pyszny i szybki sposób na ciepły posiłek obiad czy kolację gdy nie masz za du...
Odsłon: 397
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1752
Ozorki wieprzowe to cenne źródło witamin szczególnie z grupy B, potas, fosfor...
Odsłon: 22
Pyszne i kruche ciasto z truskawkami z dodatkiem kruszonki poprostu poezja sm...
Odsłon: 1823
Pyszny i szybki sposób na ciepły posiłek obiad czy kolację gdy nie masz za du...
Odsłon: 397
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1752
Składniki
Schab umyj w zimnej wodzie, po czym osusz papierowym ręcznikiem. Natrzyj solą, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, majerankiem i odrobiną pieprzu. Wstaw na noc do lodówki.
Następnego dnia zamarynowany schab natnij wzdłuż w dwóch miejscach, tak, by powstały kieszonki.
Suszone morele namocz w ciepłej wodzie. Gdy zmiękną, pokrój je w kostkę. Połowę z nich włóż ścisło w nacięcia mięsa.
Nasmaruj schab musztardą wymieszaną z żółtkiem.
Pozostałe morele połączone z posiekanymi orzechami i miodem ułóż na wierzchu mięsa.
Owiń schab folią, a następnie ułóż w brytfannie i wstaw na półtorej godziny do piekarnika rozgrzanego do 180°C.Źródło: Telemax