Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Schab nadziewany morelami"
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 604
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1759
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 255
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 120
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 604
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1759
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 255
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 120
Składniki
140 min ? Stopień trudności: średnie ? Kalorie: 350
<strong>Magdalena Skrzypek z Głogowa</strong>
Schab oczyść, umyj. Natnij wzdłuż w trzech miejscach.
Oliwę wymieszaj z drobno posiekanym czosnkiem, majerankiem, rozmarynem, staropolską marynatą, solą, pieprzem i poszatkowaną natką.
Natrzyj mięso mieszanką, przykryj i wstaw na kilka godzin do lodówki.
Ser zetrzyj na tarce, połącz z orzechami, koncentratem i ketchupem. Morele pokrój w paski.
W środkowe nacięcie mięsa włóż morele, w boczne serowo-orzechową mieszankę.
Schab owiń sznurkiem i folią aluminiową. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 250°C i piecz 70 minut. Po tym czasie zmniejsz temperaturę do 180°C i trzymaj jeszcze około 20 minut. W trakcie pieczenie podlewaj powstałym sosem.
Danie serwuj ze świeżymi warzywami.Źródło: Super TV