Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny i soczysty schab pieczony, idealny jako dodatek do drugiego dania lub jako wędlina na kanapki. Można upiec go w piekarniku lub tak jak ja we frytkownicy beztłuszczowej.
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 124
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 77
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 124
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 77
Składniki
Mięso opłucz i osusz ręcznikiem papierowym.
Do miseczki wlej olej i dodaj wszystkie przyprawy oraz przeciśnięty przez praskę czosnek ,wymieszaj.
Przygotowaną mieszanką natrzyj schab z każdej strony, owiń folią i włóż do lodówki na całą noc.
Schab piekłam w temperaturze 180 st. we frytkownicy beztłuszczowej przez 40 minut.
Jeśli chcesz piec schab w piekarniku, włóż go do rękawa do pieczenia i piec w temperaturze 180 st około 1 godziny . Polecam oba sposoby pieczenia każdy z nich jest dobry, schab jest soczysty i miękki.