Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Intensywny w smaku, prosty w przygotowaniu.
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 744
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 161
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 88
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 135
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 744
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 161
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 88
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 135
Składniki
Umyty schab zanurzyłem w zimnej wodzie. Dodałem listki laurowe, ziele angielskie i sól. (1 łyżka soli na 1 litr wody). Czosnek obrałem i przekroiłem na pół. Schab w zalewie włożyłem do lodówki na 24 godziny.
Następnego dnia majeranek wymieszałem z pieprzem i papryką, zalałem olejem i wymieszałem. Powstałą „mazią” nasmarowałem schab i przełożyłem do naczynia żaroodpornego.
Mięso piekłem 90 minut w 180 stopniach. Pierwsze plastry użyłem do obiadu, a ostudzony schab doskonale sprawdził się do kanapek.
Przemycamy zdrowie: W przyprawach znalazła się również odrobina kurkumy, która w połączneniu z pieprzem walczy z cholesterolem.