Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schab wyszedł bardzo miękki i smaczny.Polecam na obiad jak i na przekąske.
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 48
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 951
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 102
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 130
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 48
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 951
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 102
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 130
Składniki
Schab natrzeć przyprawami ,zawinąć w folię aluminiową i upiec. Pod koniec pieczenia odkryć i lekko zapiec wierzch.Piec około 1,5 godz.góra-dół w 180st. Mięso wyjąć na talerz i odstawić w chłodne miejsce. Na drugi dzień pokroić w plastry jakie nam pasują i dać do naczynia żaroodpornego. Cebule pokroić w piórka,zeszklić na maśle,dodać grubo pokrojone pieczarki i na dużym ogniu odparowywać. Skropić sokiem z cytryny,by pieczarki nie ściemniały. Wlać śmietankę i śmietanę,wymieszać i zagęszczać przez 10min. Doprawić do smaku pieprzem i solą. Gotowe pieczarki wylać na mięso,dać do nagrzanego piekarnika do 180st.i zapiec przez 30 min.
Smacznego życzę!