Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Schab pieczony z cukinią"
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 191
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 155
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 11
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 191
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 155
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 11
Składniki
Mięso umyć, osuszyć i przekroić wzdłuż na pół, a potem na plasterki. Oprószyć je solą i pieprzem i na chwilę odstawić. Cebulę i czosnek obrać, drobno posiekać. Listki bazylii pokroić w paseczki. Cukinię umyć, wytrzeć i za pomocą obieraczki pociąć w długie, cienkie plastry.
Na patelni rozgrzać połowę oleju. Zeszklić na nim cebulę. Dołożyć czosnek, lekko podsmażyć. Dodać bazylię, wymieszać. Zdjąć z ognia, lekko ostudzić.
Przestudzoną mieszankę porcjami nałożyć na plastry mięsa. Każdy owinąć plasterkiem boczku i 2 plasterkami cukinii. Pakieciki szybko obsmażyć na reszcie oleju. Następnie przełożyć do żaroodpornej formy. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 170°C. Piec 15-18 minut.
4. Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek, krótko podsmażyć pokrojone na połówki pomidory. Zdjąć z ognia. Pakieciki rozłożyć na talerze. Powstały podczas pieczenia mięsa sos wlać do pomidorów, wymieszać i dodać do pakiecików na talerzach. Danie serwować z białym ryżem.Źródło: Życie na gorąco