Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schab zawsze można urozmaicić ciekawym nadzieniem...Tym razem to groszek i mozzarella, czyli duet, który zdecydowanie poprawił smak pieczonego mięsa ;)
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 262
Nie masz pomysłu na przygotowanie dania na święta, oto przepis dla Ciebie. So...
Odsłon: 1397
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 6471
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 209
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 262
Nie masz pomysłu na przygotowanie dania na święta, oto przepis dla Ciebie. So...
Odsłon: 1397
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 6471
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 209
Składniki
W garnku stopić masło, dodać groszek. Podgrzewać przez kilka minut. Następnie dodać serek ziołowy i przyprawy. Mieszać do momentu, aż serek zupełnie się rozpuści. Schab umyć, osuszyć i rozkroić w taki sposób, by powstał płat mięsa. Mięso natrzeć oliwą, posypać kucharkiem i bazylia i poukładać plastry mozzarelli. Następnie przełożyć groszek i mięso zwinąć.
Mięso obwiązać nicią i przełożyć do naczynia żaroodpornego wysmarowanego oliwą. Piec w temp. 160 stopni przez ok. 100-110 min. Zlać powstały sos i zagęścić śmietanką wymieszaną z mąką. Mięso podawać na przygotowanym sosie. Smacznego!