Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schab z dodatkiem jabłka pieczony w piekarniku polecam każdemu, któremu nie przeszkadza mięso o lekko słodkawym posmaku;)
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1721
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 459
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 394
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 3311
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1721
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 459
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 394
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 3311
Składniki
Przygotować marynatę, czyli wszystkie składniki ze sobą dokładnie wymieszać. Mięso umyć, osuszyć i włożyć do marynaty, obtoczyć ją w niej z każdej strony i schować do lodówki na całą noc. Następnie mięso ponacinać i rowki posmarować musem jabłkowym. Na końcu w "lukę" włożyć plaster obranego i wydrążonego jabłka.
Mięso przełożyć do naczynia żaroodpornego i piec w temp. 145 stopni przez ok. 2 godz. lub do czasu, aż mięso będzie miękkie. Zlać powstały w czasie pieczenia sos i zagęścić go śmietanką wymieszaną z mąką, zagotować. Mięso podawać z sosem. Smacznego!