Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na obiad jednogarnkowy. Schab duszony z papryką, ogórkami i pieczarkami
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 44
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 370
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 90
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 44
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 370
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 90
Składniki
Schab kroimy w paseczki, doprawiamy solą, pieprzem, papryką oraz czosnkiem. Odstawiamy na ok 30 min. Cebulę, pieczarki, ogórki oraz papryki kroimy w paseczki. Mięso krótko smażymy na rozgrzanym oleju do zrumienienia. Usmażony schab zdejmujemy z patelni. Na tym samym tłuszczu smażymy cebulę, po chwili dodajemy pieczarki oraz przeciśnięty przez praskę czosnek.
Wszystko razem smażymy przez chwilę a następnie dodajemy pomidory z puszki. Całość mieszamy i dodajemy pokrojone ogórki. Ja dodałam jeszcze mrożony groszek. Wszystko dusimy pod przykryciem przez około 15 minut.Pod koniec doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Podajemy z ulubionymi dodatkami. U nas z ryżem. Smacznego!