Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Schab po tyrolsku"
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 121
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 169
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 51
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 141
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 121
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 169
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 51
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 141
Składniki
Jajka przepiórcze włóż do letniej osolonej wody i ugotuj na twardo (około trzy minuty od początku wrzenia).
Schab umyj, osusz papierowym ręcznikiem. Rozbij drewnianym tłuczkiem na cienkie plastry, najlepiej przez folię.
Każdy kawałek oprósz solą oraz świeżo mielonym czarnym pieprzem. Posmaruj musztardą.
Na każdym plastrze schabu umieść plasterek szynki i sera oraz 2 ugotowane i obrane jajka.
Zwiń mięso, tworząc ciasne roladki i obsmaż je na patelni.
Przełóż je do naczynia żaroodpornego i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 200°C. Piecz 20 minut razem z ziemniaczkami pokrojonymi w talarki. Posyp je wcześniej majerankiem i obficie polej olejem.
Danie udekoruj rzeżuchą.
60 min ? Stopień trudności: średnie ? Kalorie: 370
<strong>Katarzyna Cukier z Drzewicy</strong>Źródło: Super TV