Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięso przykryte warzywną pierzynką z dodatkiem pieczarek zapiekane z sosem
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 49
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 372
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 95
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 49
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 372
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 95
Składniki
1. Jedną cebulę obieramy, kroimy kostkę i prużymy na rozgrzanym oleju.
2. Marchew obieramy, ścieramy na tarce o dużych oczach.
3. Dodajemy do cebuli.
4. Doprawiamy solą oraz pieprzem, paprykę kroimy w paski, dodajemy do warzyw.
5. Mięso kroimy w plastry, rozbijamy.
6. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.
7. Doprawiamy pieprzem oraz solą.
8. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
9. Kotlety smarujemy cienko majonezem.
10. Na majonez wykładamy warzywa.
11. Drugą cebulę obieramy, drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju.
12. Do cebuli dodajemy pokrojone pieczarki.
13. Doprawiamy pieprzem oraz solą.
14. Gdy pieczarki są już dobre układamy na marchwi.
15. Ser ścieramy na tarce o dużych oczach.
16. Posypujemy grzyby.
17. 3 łyżki majonezu mieszamy z 3 łyżkami ketchupu.
18. Sosem przykrywamy ser.
19. Zapiekamy 20 minut w 180˚C. 20. Kotlety gotowe. 21. Smacznego